IntermediateVoor als je je verder wilt ontwikkelen in acteren

 

In de cursus Improvisatie leer je te spelen vanuit het hier en nu. Je ontwikkelt je spelvaardigheden, durf en fantasie op een speelse manier. De speelvloer is de vrije ruimte, waarin je kunt experimenteren met samenspel, het verzinnen van personages en het bedenken van scènes. Je leert om met een open houding en zonder vooropgezet plan in een spelsituatie te stappen.

Ik doe mee!

  • Praktisch
  • Inhoud
jQuery UI Datepicker - Default functionality jQuery UI Timepicker - Default functionality Hieronder staan de data waarop de cursus wordt gegeven en andere informatie

cursus  Improvisatie
cursusdata  30-10-2019 - 05-02-2020
lestijd  Woensdag 20:30-22:30
aantal lessen  13, waarvan 1 presentatiemoment en 1 Voorstellingsbezoek
docent(en)  Docent informatie volgt nog
locatie  In het Koorenhuis ( Prins 27) Prinsegracht 27, Den Haag
voorstellingsbezoek  Op ga je naar de voorstelling Informatie volgt.
presentatie  01-02-2020 - Haags Kabaal meer info
let op  
  • Ben je student? Dan krijg je €100 korting op de cursusprijs. Mail een kopie/foto van je studentenpas naar secretariaat@haagstheaterhuis.nl .
  • Ben je in bezit van de Ooievaarspas, dan is de cursus gratis. Kom voor de 1e les je pas registeren op ons kantoor.
  • Betaling in 3 termijnen mogelijk. Er wordt €15 administratiekosten in rekening gebracht. Mail naar secretariaat@haagstheaterhuis.nl(geen vroegboekkorting mogelijk)
  • Je verzorgt een theatrale act tijdens Haags Kabaal op 1 februari in Theater de Vaillant.
  • Er is geen les in week 43, 52 en 1.
kosten  
  • normaal tarief:  €309,00 inclusief 21% BTW
  • met ooievaarspas:  gratis inclusief 21% BTW
  • met studentenkorting:  €209,00 inclusief 21% BTW
bijzonderheden  Kledingadvies: Draag in de lessen gemakkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. De voorkeur gaat uit naar spelen op blote voeten, maar sokken of schoenen waarmee je niet kunt uitglijden zijn ook toegestaan.

inschrijven  Enthousiast geworden en heb je zin om deze cursus te doen? Je kunt je hier meteen onschrijven.
proefles  Proefles bijwonen? Heb je interesse in een proefles van deze cursus, meld je dan hier meteen aan. Wil je eerst meer informatie, neem dan vooraf even contact met ons op.

Wat doe je?
Iedere les begint met een warming-up met als de doel jouw fantasie te prikkelen en de vrijheid op de speelvloer te vergroten. Daarnaast werk je via verschillende improvisatie-opdrachten aan de expressie van emoties, het ontwikkelen van personages en het vertellen van een verhaal. Ook het werken in en met de ruimte is een belangrijk onderdeel: je leert hoe je verschillende locaties en situaties in spelscènes kunt verbeelden.
Samenspel is van groot belang bij het leren improviseren. Naast het durven volgen van je eigen ideeën en spontane ingevingen, leer je daarom ook hoe je open kunt staan naar het spelaanbod van je medespelers. Zo ontwikkel je de vaardigheden om met elkaar en zonder voorbehoud de speelvloer op te gaan.

Het National Theater
Kijken naar toneel inspireert en het verrijkt je eigen spelmogelijkheden. Als onderdeel van de cursus bezoeken we daarom één voorstelling van Het Nationale Theater in Den Haag. Deze voorstelling vormt de inspiratiebron voor een aantal van de lessen. We spelen zelf fragmenten uit het stuk, improviseren verder naar aanleiding van de personages, of maken nieuwe scènes op basis van thema’s uit de voorstelling.
Als onderdeel van de cursus bezoeken we daarom een voorstelling van Het National Theater. In de cursus wordt op de thema’s en (spel)technieken van de voorstellingen ingegaan. Het theaterbezoek is in de lesopbouw verwerkt.

 

Login Form