AdvancedCursussen voor de ver gevorderde spelers

 

Declameer de proloog van Richard III en jouw publiek denkt: waar gaat dit over? Als je dit echter doet met je rug tegen de muur, knieën in een hoek van 90 graden en als vanzelf komen er emoties in je stem, krijgt je tekst lading en voelt je publiek dat het naar het begin van een groot drama zit te kijken.

Schrijf je in!

  • Praktisch
  • Inhoud
jQuery UI Datepicker - Default functionality jQuery UI Timepicker - Default functionality Hieronder staan de data waarop de cursus wordt gegeven en andere informatie

cursus  Acteren ver gevorderden
cursusdata  30-10-2019 - 05-02-2020
lestijd  Woensdag 20:30-22:30
aantal lessen  13, waarvan 1 presentatiemoment en 1 voorstellingsbezoek
docent(en)  Marian Pankow
locatie  In het Koorenhuis ( Prins 27 ) Prinsegracht 27, Den Haag
voorstellingsbezoek  Op 03-12-2019 ga je naar de voorstelling Sexual Healing van HNT.
presentatie  01-02-2020 - Haags Kabaal meer info
let op  
  • Ben je student? Dan krijg je €100 korting op de cursusprijs
  • Ben je in bezit van de Ooievaarspas, dan is de cursus gratis. Heb je recht op bovenstaande korting, neem dan contact op met de administratie.
  • Betaling in termijnen mogelijk. Kortingen zijn dan niet van toepassing. Er wordt €15 administratiekosten in rekening gebracht.
  • Er is geen les in week 43, 52 en 1
kosten  
  • normaal tarief:  €329,00
  • met ooievaarspas:  gratis
  • met studentenkorting:  €229,00
bijzonderheden  Kledingadvies: Draag in de lessen gemakkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. De voorkeur gaat uit naar spelen op blote voeten, maar sokken of schoenen waarmee je niet kunt uitglijden zijn ook toegestaan.

inschrijven  Enthousiast geworden en heb je zin om deze cursus te doen? Je kunt je hier meteen onschrijven.
proefles  Proefles bijwonen? Heb je interesse in een proefles van deze cursus, meld je dan hier meteen aan. Wil je eerst meer informatie, neem dan vooraf even contact met ons op.

Wat leer je?
Je leert je intenties en verbeeldingskracht zowel in tekst, handeling en beweging uit te drukken en precies te plaatsen op het podium. Je ontwikkelt bewustzijn over je eigen lichaam, over welke bewegingen je lichaam eigen zijn. Je leert deze eigenheden herkennen en beheersen, zodat je aan de ene kant een precieze fysieke transformatie in stem en gebaar kunt ontwikkelen en aan de andere kant je persoonlijk neutraal kunt vinden.

Wat doe je?
Spierspanning werkt in het hele lichaam door. Het verandert het volume en de intensiteit van de stem en heeft direct effect op de ademhaling. Als je de spierspanning beheerst, vergroot je de betekenis van je lichaamstaal, dus: wees je bewust van alle bewegingen die je maakt.
Deze cursus is bedoeld voor de vergevorderde speler. Je leert je fysiek en ruimtelijk bewustzijn te ontwikkelen en jouw isolatie-, articulatie- en coördinatievermogen in te zetten. Je ontdoet je van parasietbewegingen en je leert bewegingen op het noodzakelijke te minimaliseren.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen met minimaal 2 jaar spelervaring bij Haags Theaterhuis of elders

Het Nationale Theater
Kijken naar toneel inspireert en het verrijkt je eigen spelmogelijkheden. Als onderdeel van de cursus bezoeken we daarom een voorstelling Het Nationale Theater. In de cursus wordt op de thema’s en (spel)technieken van de voorstelling ingegaan. Het theaterbezoek is in de lesopbouw verwerkt.

 

Login Form