AdvancedCursussen voor de ver gevorderde spelers

 

Aan de hand van verschillende situaties leer je korte scenes te bouwen met 2 of 3 spelers op de vloer. Tijdens de cursus verdiep je je improvisatievermogen en leer je door middel van improviseren scenes op te bouwen en uit te spelen.

Schrijf je in voor deze cursus!

Cursus de vloer op
  • Praktisch
  • Inhoud
jQuery UI Datepicker - Default functionality jQuery UI Timepicker - Default functionality Hieronder staan de data waarop de cursus wordt gegeven en andere informatie

cursus  De Vloer Op
cursusdata  29-05-2019 - 03-07-2019
lestijd  Woensdag 20:30-22:30
aantal lessen  6, waarvan 1 Voorstellingsbezoek
docent(en)  Toos Sax van der Weijden
locatie  In the Koorenhuis, (Prins27), Prinsegracht 27, Den Haag
voorstellingsbezoek  Op 12-06-2019 ga je naar de voorstelling Amadeus.
let op  
  • Ben je student? Dan krijg je €50 korting op de cursusprijs. Mail een kopie/foto van je studentenpas naar secretariaat@haagstheaterhuis.nl .
  • Ben je in bezit van de Ooievaarspas, dan is de cursus gratis. Kom voor de 1e les je pas registeren op ons kantoor.
  • Betaling in termijnen NIET mogelijk.
kosten  
  • normaal tarief:  €169,00 inclusief 21% BTW
  • met ooievaarspas:  gratis inclusief 21% BTW
  • met studentenkorting:  €119,00 inclusief 21% BTW
bijzonderheden  Kledingadvies: Draag in de lessen gemakkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. De voorkeur gaat uit naar spelen op blote voeten, maar sokken of schoenen waarmee je niet kunt uitglijden zijn ook toegestaan.

inschrijven  Enthousiast geworden en heb je zin om deze cursus te doen? Je kunt je hier meteen onschrijven.

Wat leer je?
In deze cursus leer je improvisatie technieken om geloofwaardige, realistische scènes ter plekke te improviseren. Je leert het publiek betrokken te houden, te verrassen en te vermaken. Een cursus waarin je improvisatie technieken leert om een geloofwaardige, realistische scène ter plekke te improviseren en deze spannend en vermakelijk voor de kijker te maken.

Wat doe je?
Twee of drie spelers gaan de vloer op. Op dat moment krijgen ze een reëel thema of dilemma aangereikt van de docent. Zonder onderlinge afspraken, en met wat zelfgekozen attributen spelen ze de situatie uit tot een spannende scène. In groepjes van twee á drie spelers worden scènes geïmproviseerd. Spelers horen op het moment zelf een reëel thema of dilemma dat tot spel uitnodigt. Vervolgens kiezen de spelers zelf kleding en/of attributen en beginnen daarna zonde onderlinge afspraken aan de improvisatie.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen met minimaal 2 jaar spelervaring, met als onderdeel hiervan de cursus Improvisatie op intermediate niveau Haags Theaterhuis of elders.

Het Nationale Theater
Kijken naar toneel inspireert en het verrijkt je eigen spelmogelijkheden. Als onderdeel van de cursus bezoeken we daarom een voorstelling Het Nationale Theater. In de cursus wordt op de thema’s en (spel)technieken van de voorstelling ingegaan. Het theaterbezoek is in de lesopbouw verwerkt.

 

Login Form