AdvancedCursussen voor de ver gevorderde spelers

 

De mimespeler maakt gebruik van de taal van het lichaam als bron en instrument voor het spelen en theatermaken. Beeld, beweging en ruimte staan centraal. In deze cursus maak je kennis met kernoefening van de Mime Corporel van de Franse leermeester Etienne Decroux, werk met technieken van Jerzy Grotowski en verfijn je je lichaamsbeheersing door pantomime oefeningen. Docent Wilfred van de Peppel, werkzaam aan theaterscholen en conservatoria in heel Europa, laat je kennis maken met het oervak voor elke acteur. De essentiële basis voor elke speler, amateur of professional.

Ik doe mee!

  • Praktisch
  • Inhoud
jQuery UI Datepicker - Default functionality jQuery UI Timepicker - Default functionality Momenteel zijn er nog geen data voor deze cursus bekend. Wanneer u op de hoogte gehouden wilt worden stuur dan een mail naar info@haagstheaterhuis.nl

Wat doe je?
Bij het fysieke acteren komt eerst de beweging en dan de invulling, een verhaal ontwikkeld zich vanuit het creatieve proces. Vaak weten we veel over de biografie van een personage. Maar kunnen we hem ook een lichaam geven? Hoe gaat, staat zit mijn personage? Wat is het ritme van het lopen? Wat is de basishouding, wat zijn typische gebaren of zinnen?

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen met minimaal 2 jaar spelervaring bij Haags Theaterhuis of elders./p>

Het Nationale Theater
Kijken naar toneel inspireert en het verrijkt je eigen spelmogelijkheden. Als onderdeel van de cursus bezoeken we daarom een voorstelling Het Nationale Theater. In de cursus wordt op de thema’s en (spel)technieken van de voorstelling ingegaan. Het theaterbezoek is in de lesopbouw verwerkt.

 

Login Form